Protejarea teraselor si fatadelor de apa si noroi

Expuse permanent la apa provenita din ploi si ninsori, terasele si fatadele cladirilor necesita o protectie permanenta impotriva acesteia. De aceea este obligatorie hidroizolarea sub placaj ceramic a teraselor, chiar si a celor acoperite, iar fatadele protejate cu tencuieli rezistente la murdarie si la patare.

Dar ce se intampla cu apa care ramane pe suprafata teraselor? 

Pentru inceput ganditi-va la ploile puternice de vara sau la cele fara de sfarsit din sezonul ploios de toamna. Si nu uitati nici primavara, cand se topesc zapezile. Apa se amesteca cu praful de pe terase, se transforma in noroi si se scurge pe fatade, iar astfel apar acele neplacute dungi de mizerie provenite de la rosturile dintre gresii. O alta situatie neplacuta este infiltrarea apei sub placajul ceramic unde in sezonul rece aceasta ingheata si astfel poate desprinde cu usurinta gresiile aflate la marginea teraselor, indiferent de calitatea adezivului. Iar pentru a completa situatiile neplacute care apar trebuie sa mentionam infiltratiile de apa direct sub terase si balcoane si astfel se ajunge la desprinderea tencuielilor si la aparitia petelor de mucegai, a unui aspect general neplacut.

Subterasa distrusa de apa

Solutia: montarea profilului picurator Profilitec Bordertec BCO

Acesta se monteaza odata cu placajul ceramic, inainte de aplicarea hidroizolatiei si are rolul de a prelua si a indeparta apa de pe terase fara ca aceasta sa se mai  scurga pe fatade. Profilitec Bordertec BCO este cel mai nou si mai eficient picurator, fabricat din aluminiu si vopsit pe intreaga suprafata cu pulberi de poliester. Marele avantaj al acestuia sunt orificiile de scurgere aflate la baza lui, care sunt concepute pentru a permite apei si umezelii sa iasa usor afara de sub placajul ceramic.

Bordertec BCO 1  schita profil picurator

Profilul are o lungime de 2,7ml si o inaltime a ”fustei” de 5cm.  Se produce in 4 nuante de culoare, impreuna cu elemente de legatura si coltare pentru unghiuri de 90 grade.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.supertechmaterials.ro.

Terasa eleganta cu picurator

 

 

 

3 responses on Protejarea teraselor si fatadelor de apa si noroi

  1. e foarte util acest articol, am sa-l distribui mai departe si altora sa aiba ce invata, ca multa lume nu stie treaba asta, foarte bun site-ul si firma, recomand tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>